МИСИЯ: ЗДРАВИ ДЕЦА

 

 

 

 

 

2017-2018

 Проект: „Мисия: Здрави деца“

Бюджет:  7468 лева

Програма „Ти и Lidl за по-добър живот“

Период на реализация: 1 ноември 2017 – 1 юли 2018

 

Проект „Мисия: Здрави деца“ е насочен към деца на възраст 3-7 години и техните родители и цели насърчаване на здравословния начин на живот чрез използване на полезни храни и приготвяне на здравословни ястия.

Дейност 1. Занимания с деца  

Занимания с деца (3-7 години)  на тема здравословно хранене, полезни храни и продукти.

Заниманията се реализират под формата на игри и креативни работилници, чрез които се цели да се повиши и задържи интереса на децата по темата.

90 деца участват в заниманията.

Дейност 2. Workshop с родители

Дейността цели да подобри знанията и практическите умения на 20 родители на деца на възраст 3 – 7 години да използват полезни продукти и готвят здравословно.

Дейност 3. Здравословно шоу

Дейността включва:

  • Събиране на здравословни рецепти от родители на деца (3-7 години).
  • Подбор на 10-те най-здравословни рецепти.

Всички рецепти, заедно със съвети за здравословно готвене, полезни храни и информация за проекта са отпечатани и разпространени сред заинтересованите страни в тираж 300 копия.

  • Здравословно шоу – за представяне, дегустиране на отличените рецепти.

Шоуто няма за цел само да представи рецептите, а да насърчи родителите и децата да работят в екип и представят по атрактивен начин своята рецепта – чрез скеч, песен, танц, разказ, постер или по друг интересен начин, важното е детето да има главна роля в представянето, а родителя да подкрепя и насърчава детето си.

Около 100 души присъстват на здравословно шоу.

Настоящият проект се осъществи благодарение на социално отговорната инициатива на Лидл България  „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорството с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *