Сдружение „Знание“ има мисия – Здрави деца

 

 

 

 

 

 „Мисия: Здрави деца“ е финансиран от най-голямата социална отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“ с бюджет 7468 лева и ще бъде реализиран в периода 1 ноември 2017 год. – 1 юли 2018 год. Инициативата се реализира в   партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

 

Проектът е сред 7-те одобрени в област „Здравословен начин на живот“ от общо 31 финансирани проекти от програмата. Конкуренцията сред кандидатите беше голяма – 425 подадени проектни предложения от цяла България.

 

Проект „Мисия: Здрави деца“ е насочен към деца на възраст 3-7 години и техните родители и цели насърчаване на здравословния начин на живот чрез използване на полезни храни и приготвяне на здравословни ястия.

 

Сдружение „Знание“ ще работи съвместно с ДГ „Снежанка“ от град Ловеч като организира занимания с децата на тема здравословно хранене, полезни храни и продукти.

Заниманията ще се реализират под формата на игри и креативни работилници, чрез които се цели да се повиши и задържи интереса на децата по темата.

Ще бъде реализирана и работилница с родители целяща подобряване на знанията и уменията да се използват полезни продукти и се готви здравословно.

В рамките на проекта ще бъдат събрани здравословни рецепти от родители, ще се подберат 10-те най-здравословни, които ще бъдат дегустирани по време на Здравословно детско шоу през месец май 2018 година.

Всички събрани рецепти, заедно със съвети за здравословно готвене, полезни храни и информация за проекта ще бъдат отпечатани и разпространени сред други родители на деца.

Мисия „Здрави деца“ е възможна и важна за развитието и бъдещето!

 

Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социалнo отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство  с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *