Проект: „Ръкотворения с глина“ 2019

2019

Проект: „Ръкотворения с глина“

Бюджет:  3100 лв., от които 660 собствен принос

Община Ловеч чрез Общински фонд „Култура“

Период на реализация: юни – октомври 2019

Целите на проекта са:

  • Придобиване на нови знания и умения чрез изкуство.
  • Насърчаване и подкрепа на културния живот в Ловеч като включи деца и родители в творчески процес за осмисляне важността на изкуството и културното наследство.
  • Привличане на нови публики и промяна в нагласите към изкуството и живота в града.

 

Проект „Ръкотворения с глина“ ще работи с деца на възраст от 7 до 10 години и техните родители/близки.

Дейност 1 Творчески ателиета

Творчески занимания с деца (от 7 – до 10 год.) за изработване и украса на глинени предмети, включващи теория и практика.

Резултати: 25 участника, родители, братя, сестри около 20 души; изработени съдове/предмети/бижута; украсени готови съдове и предмети;;

 

Дейност 2 Образователни посещения

 

Организиране на образователни посещения на Драсова къща в Етнографски комплекс Ловеч, където участниците ще разгледат различни глинени съдове и техники на украса от периода на Възраждането. Пътуване и посещение на Античен керамичен център Павликени, единствен по рода си в България, представляващ производствен център от 1 век сл. Хр. Посещение на къща дарение Казаков, където са експонирани керамични произведения на Димитър Казаков Нерон.

Дейност 3 Изложба/благотворителен базар

 

Подреждане на изложба с най-хубавите произведения на децата. Всяко дете ще подбере по 2 до 4 предмета, които е изработило само или с помощ от родител. Участниците сами ще изработят плаката, представящ изложбата. След приключване на изложбата и получено разрешение от Община Ловеч, може да се проведе благотворителна разпродажба на предметите от участниците. Събраната сума ще бъде дарена за лечение или друга добра кауза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *