Сдружение “Знание” ще реализира проект за превенция на последиците от  COVID 19

Периодът на реализация е 2 месеца, от 10.06 до 10.08.2020. Целта на проекта е скоростното подпомагане на уязвими групи от населението, пряко засегнати от последиците възникнали в следствие на противоепидимичните мерки през периода на извънредното положение.

Планираните дейности за постигане на тази цел обхващат, както подпомагане чрез хранителни продукти от първостепенна необходимост, така и подпомагане на образователния процес в онлайн среда на ученици, нямащи възможност за участие в процеса поради липса на компютърни устройства или интернет. Изпълнението на тези дейности в голямата си степен изисква и осъществяването на информационно-превантивни действия, целящи повишаване на информираността и отговорното отношение към COVID 19, което предвижда и периодичното раздаване на дезинфектанти и маски. За целта, сдружението ще разчита на 6 ма доброволци, които ще вземат участие през целия двумесечен период на действие.

Превантивните дейности са финансирани от Фонд „Обединени срещу COVID 19”, включващ Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България. Целта на обединението е да предоставя финансова подкрепа на най-засегнатите групи от кризата породена от COVID 19.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *