Палитра от емоции 2021 – 2022

 

 

 

 

 

 

Период на реализация: април 2021 – май 2022

Бюджет:8960 лева

Финансираща организация: Фондация „Лъчезар Цоцорков“

Проект „Палитра от Емоции“ е инициатива на Сдружение „Знание“, съвместно с ОУ „Васил Левски“ от град Ловеч, с финансовата подкрепа на Фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Целта на проекта е да се подкрепят учители (преподаващи на ученици I-IV клас) за изграждане на социално-емоционални компетенции, позитивно общуване без агресия и подобрено себеизразяване на учениците.

В рамките на проекта, психолог и експерти в детско развитие, ще разработят програма „Палитра от емоции“, която ще бъде консултирана с учители и родители. След разработването й ще бъдат обучени начални учители, които впоследствие ще приложат пилотно програмата в 4 класа (от I-IV) на ОУ „Васил Левски“ град Ловеч през учебната 2021/2022.

Програмата ще включва практически упражнения и дейности, целящи взаимодействие и интеракции с деца, родители, учители. Програмата включва 9 сесии, част от които предвиждат участие на родители.

В резултат 80 деца ще подобрят своите социално-емоционални компетенции, а 20 учители ще са с подобрени знания за прилагане на програма за социално-емоционалното развитие на децата в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *