Добро хранене за добро бъдеще

Майките, с които говорим искат най-доброто за децата си. Понякога обаче желанието не е достатъчно, нужна е допълнителна подкрепа за да растат българските деца здрави и пълноценни.

Проект „Добро хранене за добро бъдеще“ е застъпническа кампания в подкрепа на храненето на най-малките деца на семейства, живеещи под прага на бедност и в хранителна несигурност. Кампанията проведе проучване сред родителите на децата (0-3), за да чуем техните гласове, за да ни разкажат за предизвикателствата в отглеждането на децата с фокус върху храненето, да ни споделят какви са техните нужди и потребности, за да могат да подобрят храненето на техните деца.

Повече за проекта можете да научите на https://we-care.bg/

 

Чуйте разказа на Силвия от село Дерманци, община Луковит ТУК
Чуйте още истории на родители – тук
Кампания „Добро хранене за добро бъдеще“ е част от проект за подобряване на майчиното и детско здраве сред ромска общност „С грижа от 0 до 3“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на фондации „Тръст за социална алтернатива“, „Отворено общество“ и „Портикус“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Фондация “Здраве и социално развитие”, Сдружение “Бъдеще за децата” и Сдружение “Знание” и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива” или нейните партньори.
Контактна информация: Райна Димитрова – Фондация “Здраве и социално развитие” – ХЕСЕД (Ръководител) – r.dimitrova@hesed.bg
Последвайте ни във фейсбук: “Добро хранене за добро бъдеще”
Повече за кампанията “С грижа от 0 до 3” www.we-care.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *