Финално събитие на проект „КиноДебати за устойчиво развитие“

Press Release final event

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРЕСАТА 

 

Заключителната пресконференция по проект „КиноДебати за устойчиво развитие“, финансиран от Фондация „ЕкоОбщност“ по програма „Младите за климат на промяна“ се проведе на 12 април 2023 година в клуб на БТА – Ловеч. На събитието бяха   представени резултатите от проведените кинодебати и ателиета, както и педагогическия ресурс, разработен от Сдружение „Арте Урбана Колектив“. В краткия период на изпълнение на проекта учениците от СУ „Св. Климент Охридски” и Киноклуб – Ловеч към Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” се включиха в три кинодебата и киноателиета. Участниците в проекта бяха въвлечени активно в обсъждането на климатичните промени и намесата на човека, провокирани от специално подбрани откъси от филми.  Чрез инстантната фотография участниците запечатаха борбата между природа и човек в градски условия и изработиха своето послание за климат на промяна. С подкрепата на менторите си Даниел Симеонов и Мария Дачева, младежкият филм „Летен театър без лято” беше завършен навреме и представен на участниците в пресконференцията.

В рамките на проекта организирахме и екоработилница с Барбара Щайнман. Барбара разказа за каузата и дейностите на екоселище „Дом Вегетариум“, представи идеята за екологично стопанство, интегралния подход и екологичния целесъобразен  начин на живот. Практическата част включваше както раздвижващи тялото, подобряващи емоционалния баланс дейности, така и демонстрация как сами да си направим перилен препарат от кестени.

Как човешката дейност се отразява на природата и климата и какво можем да направим, за да живеем по-хармонично и екологично? Тези въпроси си задаваха участниците в проекта, тези въпроси вълнуват и създателите на петицията „Климат на промяна“. Ако все още не сте я подписали, можете да го направите на следния линк: https://climateofchange.info/bulgaria/participate/sign-the-petition/

 

Проект „Екодебати за устойчиво развитие“ се осъществява от Сдружение „Знание“ с финансовата подкрепа на фондация „ЕкоОбщност“ по програма „Младите за климат на промяна“ като част от проект “Климат на промяна“ (#ClimateOfChange), съфинансиран от Европейската комисия по програма DEAR (Програма за образование за развитие и повишаване на информираността).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *