Стартираме проект „Еко-приобщаващи игри“

Сдружение „Знание“ стартира дейностите по проект „Еко-приобщаващи игри“

 

Проект „Еко-приобщаващи игри“ има две основни цели – насърчаване на „зелено“ мислене сред младите хора в град Ловеч и приобщаване на деца и ученици със специални образователни потребности.

Заедно с партньорите ни от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – гр.  Ловеч ще организираме образователни игри на открито и закрито на екологична тема за децата на град Ловеч.

Научаването на важни неща може да бъде  и забавно. В това ще убедим всички малки и големи участници в игрите, а освен полезни знания, участниците ще имат възможност да общуват помежду се, ще се опознават и създават трайни приятелства.

Очакваме чрез игрите и посланията, които отправяме да повишим чувствителността по темата за опазване на природата и чистота на градската среда и Ловеч се превърне в по-зелен и чист град. Съвестно с децата и младите хора, участващи в дейностите ще организираме еко-кампания за чист град и приветлив квартал и така усилията на участниците ще станат видими за обществеността.

Проектът е сред подкрепените в осмото поредно издание на социално отговорната инициатива на Vivacom – Vivacom Регионален грант и се осъществява с финансовата подкрепа от телекома на стойност 5 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *