ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЕКТ „ЗНАНИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА“

Сдружение „Знание“ – Ловеч, съвместно с Национална асоциация на ресурсните учители, обявява отворена покана за включване в проект „Знания за правата на човека“. Поканата е отворена за училища, желаещи да осъществят образователни инициативи в сферата на правата на човека. Проектът предвижда обучение на училищни екипи и осигуряване на подкрепа за осъществяване на образователни инициативи в сферата на правата на човека.

За участие в проекта ще бъдат одобрени 10 училища, които е важно да изградят училищни екипи, включващи общообразователен учител, ресурсен учител, педагогически съветник или психолог и ученици.

Повече информация за проекта можете да видите тук.

Писмото до училищата можете да изтеглите от тук.

За да изявите желание за участие в проекта от страна на Вашето училище, моля попълнете приложения формуляр.

Крайният срок за заявка за участие е 29.10.2021.

***

Проект “Знания за правата на човека” се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 83, 021 еврo, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансов механизъм на ЕИП и Норвежки финансов механизъм в България. Основната цел на проект “Знания за правата на човека е постигане на положителна промяна спрямо тенденциите на нарушаване на човешките права, проявата на нетолерантност, дискриминация и използване на език на омразата сред младежи и ученици. www.activecitizensfund.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *